Förväntningar vs Verklighet. Och Nuet.

Har du någonsin märkt hur vi ibland fastnar i våra egna förväntningar? När vi målat upp en idé om hur ”det skulle bli/vara”.

Så ville livet annat. 🤷‍♀️

Du har planerat för en lugn picknick, men livet bjuder istället på en spontan bergsbestigning. 🏔

Det kan vara tufft att acceptera när verkligheten inte matchar våra inre förväntningar, då kan vi lätt uppleva stress och besvikelse.

OCH

🤔 När vi förväntar oss att de ska vara på ett visst sätt är risken också att vi begränsar oss. Tänk om dina förväntningar är ”för små”?
Något mycket större kanske väntar på dig, och du ser det inte?

MEN

Kom ihåg att dina och mina normala förväntningar på livet, på semestern, vågar andra inte drömma om, inte ens i sin vildaste fantasi.

👉 DÄREMOT

Som ledare behöver vi vara ytterst tydliga med våra förväntningar, och vi behöver behärska förmågan att kommunicera dessa på ett bra sätt. 💯

NUET.

När livet utmanade mig och min fysiska kapacitet mer eller mindre var obefintlig, så kunde jag ändå psykisk vara på en bra plats. Ju mer jag var i nuet, och inte tänkte på vad som togs ifrån mig, eller vad som skulle hända sen, utan bara var här och nu, desto bättre mådde jag. Det var första gången jag på riktigt förstod det här med att ”leva i nuet”.

Det är jag tacksam för, det var den stora lärdomen och det tar jag med mig i livet. Att jag genom att hitta ”nuet” också hittade det stora i det lilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *