Känslan av FLOW

Flummigt, men ändå glasklart.

Hur kommer det sig att vi ena sekunden ser möjligheter och känner framtidstro, löser problem, är kreativa och i nästa.. fritt fall! Känner hopplöshet, ingen idé att ens försöka.. fast egentligen har ingenting förändrats runtomkring oss.

Allt börjar med ditt sinnestillstånd (state of mind låter coolare och är ju same same) När vi är i ett bra sinnestillstånd skapar vi ofta en känsla av flow. Bra känsla, eller hur!? 🙌 😄

Håll i dig nu. Det kan verka snurrig, men det är glasklart, egentligen.

▶ Är vi i ett bra sinnestillstånd med en stark tro på oss själva ökar vår potential och förmåga att använda vår kompetens.

▶ Vår förmåga i nuet påverkar direkt hur vi agerar i en given situation, löser en uppgift etc. Vår förmåga varierar alltså över dagen beroende på sinnestillstånd.

▶ Hur du agerar påverkar direkt resultatet. Vi behöver till exempel vara i penthouse mentalt för att fatta bra beslut, ej nere i källaren.

▶ När vi upplever positiva resultat ökar vår tro på oss själva, vår förmåga och vi ser vår egen potential i nytt ljus.


👉 Stora möjligheter öppnar sig när vi bemästrar förmågan att skapa flow.

Min dröm

…är att fler människor ska må bra och uppleva genuint välmående. Ett välmående som kommer inifrån. Inte bara det regelrätta ”jag mår bra, tack!” när någon frågar. Jag har erfarenheterna, kunskaperna och verktygen, och vill inget hellre än att dela det till fler.

Varför då? Jo.

❤️💪 Välmående & Prestation
När du lär dig mer om ditt välmående kommer du kunna prestera på en högre nivå över tid, du kommer bli skarpare, mer kreativ, ha bättre relationer, och ha lättare att fatta beslut. I alla delar av livet.

🏄‍♀️ Flow
Du kommer ha nycklarna till att försätta dig själv i flow, ett sinnestillstånd som krävs för den prestation du står inför, likt elitidrottare, oavsett omständigheterna runtomkring dig.

Det finns ingen magisk formula, inga piller, ingen genväg.
För dig som är villig att göra jobbet så kommer vi tillsammans nå nya höjder.

Är det du eller vill du ge ditt team bästa sommarpresenten?

Attrahera som kanelbullar!

Du vet när man är på väg någonstans och går längst gatan och plötsligt är den där. Doften. Doften av nybakade bullar. Vad du inte visst för en sekund sen är du helt hundra på nu. Oj va sugen du är på en bulle! 😃

Kanske njuter du av doften, uppmärksammar att här finns det gottis till nästa gång, eller så slinker du in och plötsligt står du där med en ljummen, ljuvligt doftande kanelbulle i handen. Bara så där.

👉 Så tänker jag att både ledarskap och företag ska ”dofta”. Vi behöver en attraktionskraft likt kanelbulledoft.

– Attrahera nya medarbetare som kanske inte ens tänkt på att byta arbetsplats, just därför att er energi smittar av sig. Er kanelbulledoft.

– Att vi väljer jobb utefter vilken chef är inget nytt. Och att du kan förlora medarbetare, nyckelpersoner av samma anledning (ja men tvärt om förstås…) Se till att du är en ledare som osar kanelbulledoft.

😍 Er ljuvliga kanelbulledoft ska kännas lång väg!

Och det börjar med våra personliga beteenden,
beteenden som skapar en kultur,
en kultur som är synonym med vårt varumärke.

Vilka beteende förväntas hos er? Vilka beteenden är inte ok?
Vi får det vi accepterar. Ledarskapet är nyckeln.

Det personliga ledarskapet, som i nästa steg är ett ledarskap som leder andra.

Välmående och framgång på rutin


Vetenskapen säger att:
– ca 95% av det vi tänker är samma tankar som vi tänkte igår.
– ca 43% av våra dagliga actions går på rutin. Våra vanor

När du kliver in i rollen som chef behöver du etablera vissa nya rutiner och vanor för att lyckas i din roll som ledare.

🔸 Låt dig inte omedvetet styras av gamla vanor som inte gynnar dig.
🔸 Vi tränar på att skapa vanan att medvetet skapa vanor.

Och när du vet vilka vanor du vill skapa och hur du skapar dem. Japp då kan du medvetet skapa större kontroll, kontroll som skapar välmående och mer trygghet.

Kommunicera som ett proffs

Ok, fattar du?
Eller…
Känns det ok, har jag förklarat tydligt?

Med ord kan vi både hjälpa och stjälpa relationer. Med ord kan du leda på ett sätt som får fler att vilja följa dig.

Oavsett om det handlar om att få din medspelare att klä sig och ta sig till förskolan, eller om det är vägen mot ett strategiskt affärsmål. 

En förebild i alla lägen

🏈 Har du någon gång sett en spelare, oavsett sport, drälla in ett par minuter sent på plan i en viktig match? Ouppvärmd. Utan att veta vilket lag de ska möta. Eller vilken taktik laget har för att vinna just den matchen, mot den motståndaren?

Hur skulle det kännas? För de andra i laget? För de supportrar som tror på er? Är det ok?

🤔 Har du någon gång suttit i ett viktigt möte och en person i teamet kommer ett par minuter sent? Någon som inte förberett sig. Någon som inte vet dagens agenda och vilket syfte mötet har. Till ett ledningsgruppsmöte.

Hur skulle det kännas? För övriga gruppen? För era medarbetare som räknar med er? Är det ok?

🌟 Som en del av ett team och speciellt som ledare, behöver vi vara förebilder. I alla lägen. Vem vill du vara som ledare?

Omedveten ▶ Omedveten

Ny som chef? Grattis! En kul och utmanade åktur väntar.

😃 Steg 1: Omedvetet okunnig.
Bra energi, blir kul och spännande det här. Nu kör vi!

😬 Steg 2: Medvetet okunnig.
Oops. En ny värld har öppnat sig. Hur ska jag lära mig allt detta? Jobbig känsla.

🙂 Steg 3: Medvetet kunnig.
Yay! Börjar få koll, det lirar. Jag klarar detta. Nu känns det bättre.

🙄 Steg 4: Omedvetet kunnig.
Herregud. Vad gör jag här? Jag kan ju ingenting, snart kommer dem på mig. Jag är en bluff.

Ditt första år som chef kommer bli en resa mellan toppar och dalar. Och samma gäller vad vi än kastar oss in i. När vi lär oss nytt.

Ha tålamod, ge inte upp när det känns jobbigt. Resultatet är nära!

Mentorsamtal med tonåring

I mentorsamtal med en kille i tidiga tonåren.

Jag: ”Vad behöver du just nu?”
Han: ”Min pappa.”

Det var tydligt. Inga fler saker, de får han hela tiden, varje gång pappa kommer hem från en jobbresa. Han önskade sig bara pappa.

❤️ Det satte sig i hjärtat. Utåt sett ”har han allt”. Bor fint i en välbärgad familj med högpresterande trevliga framgångsrika föräldrar. Föräldrar som bara vill väl, som vill göra allt för sina barn. Tänk att det ändå är så lätt att glömma att det viktigaste av allt är just du som förälder eller annan nära vuxen. Inte vad som finns inslaget i fina paket.

Jag har kört fast..

”Jag har kört fast, jag ser inte framför mig vad jag ska ha på mig!?”

Förundrad blick från sambon. Knasigt fokus, föredraget är ju inte förens om två veckor?

Precis, om två veckor live med publik ja. Men då har jag både hållit föredraget och sett det flera gånger, mentalt i mitt huvud.

När jag väl står framför en grupp eller på scen framför publik så är det för mig en repris på många sätt. För jag har redan gjort hela processen, känt hur det känns att stå där, sett vad jag har på mig, tagit in rummet och publiken, talat, lyssnat, tackat för mig och känt hur det känns efteråt. Fler gånger.

Det är så jag förbereder mig. Allt från vad jag har på mig, färg och kläder kommunicerar de också, till hur jag känner mig i kroppen, kroppshållning, humör, energinivå till vad jag ska leverera genom mitt föredrag.

Vi presterar alltid som bäst förberedda det vet vi, och när du visualiserat processen (inte bara målet) då kommer du skapa mer flyt och ha högre sannolikhet att nå ditt mål.

Det är också mindre läskigt när jag redan gjort det flera gånger innan, tror min hjärna i alla fall. 🧠